Életmód Zsuval

Életmód Zsuval

Gyümölcstorta másképp, avagy a nyár egy szelete glutén-,cukor-,tej-,tojásmentesen

2022. december 05. - csillagszóróláng

Vannak olyan napok, amikor elfog az ihlet egy-egy sütemény megalkotása során. Így volt ez ezzel a nyarat idéző gyümölcstortával,mely egyszerűen, gyorsan, minden mentesen elkészíthető és nagy előnye, hogy még a sütőt se kell bekapcsolni hozzá.

Hozzávalók:

200 g köles (szárazon mérve)

víz

1 tk. só ( a köles főzővízébe kell)

80g kókuszreszelék

2 citrom leve (kb. 40 ml)

1 zselatin lap 

150 g kókusztej (konzerv)

2-8 dkg cukornak megfelelő édesítő (szájíznek megfelelően) én stevia cseppet használtam

Tetejére:

500 g fagyasztott piros bogyós gyümölcs mix

10 g chia mag

édesítő ízlésnek megfelelően

1 tk. őrölt fahéj

A kölest alaposan átmossuk, majd 4-szeres mennyiségű vízben 1 tk sóval megfőzzük. Hozzákeverjük a kókusztejet, és az előzetesen beáztatott zselatinlapot, beletesszük a citromlevet és az édesítőszert, és legvégül a kókuszreszeléket. Alaposan összekeverjük, majd egy gyümölcstorta formába tesszük. Egy szilikonos kanál segítségével elsimítjuk. Betesszük a hűtőbe.

Elkészítjük a gyümölcszselét a tetetére. Ehhez fagyasztott vagy friss gyümölcsöt egy edényben feltesszük főni,(elég sok levet enged, nem kell hozzá víz) majd miután megpuhult, egy kicsit összesült, finoman összetörjük, hozzákeverjük az édesítőszert, fahéjat és a chia magot is. (ha valaki nem szereti, akkor használhat zselatin lapot is hozzá) A hűtőből elővesszük köleses alapot, és rásimítjuk a gyümölcszselét, majd visszatesszük a hűtőbe egy pár órára, amíg megdermed teljesen.

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://eletmodzsuval.blog.hu/api/trackback/id/tr8417995236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása